Judo

Judo is voor iedereen

Binnen onze vereniging is ook (bijna) iedereen van harte welkom: jong/oud, M/V/X, ongeacht geaardheid of afkomst, geoefend of beginner, het maakt allemaal niets uit. Ook mensen met een fysieke of mentale beperkingen zijn welkom. De enige beperkingen zijn dat de judoka zindelijk moet zijn en een beetje mee kan en wil doen met de les. Aspirant leden kunnen 3 proeflessen volgen en tijdens die lessen kan de trainer inschatten in welke groep de persoon het beste ingedeeld kan worden.

JUNIOREN

Kinderen zijn welkom vanaf ca. 4-5 jaar oud. Of een kind klaar is voor judo is aan de trainer. Sommige kinderen kunnen zich nog niet lang genoeg concentreren. Ook moeten kinderen zindelijk zijn en zelfstandig naar de wc kunnen gaan. Er zijn diverse jeugdgroepen. In de jongste groepen worden er nog veel spelletjes gespeeld tussen de technieken door. Dit zijn dan spelletjes welke judo-ondersteunend zijn.  Des te ouder de kinderen worden, des te minder spelletjes er gedaan worden en des te serieuzer de trainingen worden. Er worden steeds meer technieken geleerd (zowel staande technieken als grondtechnieken). Zodra een judoka een beetje kan judoën, wordt ook gestimuleerd om mee te gaan doen met wedstrijdjes. Mooie instaptoernooien hiervoor zijn de clubkampioenschappen en de interne competitie. Als kinderen het leuk vinden kunnen ze op een gegeven moment ook naar andere (vaak moeilijkere) toernooien. Voor kinderen die echt heel fanatiek zijn hebben we ook nog aparte wedstrijdtraining, waarbij veel aan de conditie wordt gewerkt en aan technieken die vooral handig zijn tijdens wedstrijden (zoals overnames). Tegen de tijd dat de kinderen een jaar of 15 zijn, beginnen ze qua gewicht in de buurt te komen van de volwassenen en krijgen ze ook dezelfde technieken. Dit is vaak het moment dat de kinderen mee gaan trainen met de senioren.

SENIOREN

Onze seniorengroepen bestaan uit judoka’s met een leeftijd van 15+ tot zelfs 70+ en variërend van beginner (witte band) tot gevorderd (zwarte band, 4e Dan). Iedereen traint met elkaar en houdt rekening met het niveau van de ander. Hierbij proberen de meer geoefende judoka’s de minder geoefende judoka’s zoveel mogelijk te helpen om beter te worden.

Het gaat er niet om hoe sterk en fit je bent, maar hoe technisch de verschillende technieken uitgevoerd worden. Hierbij spelen leeftijd en ervaring geen rol. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en het leren van meer ervaren judoka’s geven hierbij de doorslag. Onze vereniging is laagdrempelig en bied plek voor iedereen die zich wil bekwamen in het judo.

A-JUDO

Dit is Judo voor mensen met een beperking. Mensen met een beperking hebben net als ieder ander eigen wensen, mogelijkheden en interesses. Ze willen net als ieder ander serieus genomen worden, gelijkwaardig en met respect behandeld worden.

Wij dragen, net als Judo Bond Nederland, de integrale filosofie uit: Gewoon waar mogelijk, aangepast waar nodig. We gaan uit de mogelijkheden die iemand heeft, niet van de onmogelijken. De regels van het A-judo zijn nagenoeg gelijk aan het reguliere judo. Verwurgingen, armklemmen en offerworpen zijn in het A-Judo niet toegestaan. Ook voor mensen die het A-Judo beoefenen bestaat er de mogelijkheid om een zwarte band te halen. Binnen onze vereniging hebben twee judoka’s hun zwarte band gehaald. Daarnaast zijn zij ook erg succesvol op KATA kampioenschappen en hebben ze reeds meerdere malen een Open Nederlandse Kampioenschappen KATA titel op hun naam weten te schrijven.

Wij vinden op de eerste plaats plezier in de sport belangrijk. Daarnaast streeft de vereniging er naar om daar waar mogelijk, integratie van A-judo binnen de vereniging mogelijk te maken. Door middel van een positieve en stimulerende (sport)pedagogische wijze proberen we met judo het volgende te bereiken:

  • Weerbaarheid vermeerderden
  • Sociale vaardigheden vergoten
  • Contactangst verminderen
  • Mentale en fysieke ontwikkeling stimuleren

Ongeveer 8 keer per jaar nemen we deel aan A-judo toernooien. Aangezien we voor de meeste van deze toernooien ver moeten reizen is dit een heel dagje uit. Ook hier staat plezier voorop, wat niet wegneemt dat ieder judoka altijd voor de winst gaat. Door deze toernooien zijn al heel wat vriendschappen ontstaan met andere judoka’s, trainers en scheidsrechters.

Op een A-judo toernooi worden de judoka’s ingedeeld volgens functionele classificatie. Dit systeem stelt sporters met een beperking in staat op gelijkwaardig niveau hun sport te beoefenen, uitgaande van de judovaardigheden van de sporters, ongeacht het soort beperking. De judoka’s worden ingedeeld in 5 niveaus waarbij, indien er in een niveau te weinig deelnemers zijn, niveau 2 bij 1 en 3 mag, niveau 3 bij 2 of 4, en niveau 4 bij 3 of 5.

KATA

Naast de reguliere judotrainingen geven we ook een kata-training. Bij Kata is het de bedoeling dat je een serie technieken zo nauwkeurig mogelijk uitvoert. Bij Kata-wedstrijden gaat het er dan ook niet om om zo snel mogelijk iemand op zijn rug te krijgen maar om zoveel mogelijk punten te behalen door het zo mooi en nauwkeurig mogelijk uitvoeren van de technieken.

Advertentie

Sponsor ons gratis

Door bij je bestellingen bij bijvoorbeeld bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, independer, Thuisbezorgd, Plus, etc., onderstaande link te gebruiken, betaal jij exact hetzelfde voor je producten, maar krijgen wij als vereniging een commissie over het bestede bedrag. De commissie bedraagt 1-10% van het bestelde bedrag. Er is ook een sponsorkliks app voor Android en iOS. Heel hartelijk bedankt!

Dit is een initiatief van

Laatste clubnieuws

Judo kintsugi is at Sportp. EVV In de Bandert Echt.

3 uur 33 minuten geleden

Maandag (2e pinksterdag) was de laatste dag van het Kaizen Tournament waarbij er nog een training voor de deelnemende judoka's aan een van beide wedstrijddagen gepland stond. Onze judoka's namen deel aan de -15 jaar training van 10.30-12.00 uur. De training werd verzorgd door Andreas Tolzer, winnaar van een bronzen

Judo kintsugi is feeling amused at Sportp. EVV In de Bandert Echt.

1 dag 6 uur geleden

Vandaag was de tweede dag van het Kaizen Tournament in Echt. Ronan zat in een poule van 27 judoka's. Hij had een pittige start met een partij tegen de regerend Nederlands Kampioen van de -46kg welke eindigde in een verliespartij. Daarna volgden er twee mooie overwinningen in de verliezersronde. In

Judo kintsugi is feeling grateful at Sportp. EVV In de Bandert Echt.

2 dagen 4 uur geleden

Vandaag was de eerste dag van het Kaizen Tournament in Echt. Vanuit Judo Kintsugi namen Andra, Suze en Ivar deel in de categorie -12 jaar. Ivar zat in een poule van 23 judoka's. Hij heeft 5 partijen op de mat gestaan waarvan hij er 3 wist te winnen en 2

Judo kintsugi is feeling festive.

4 dagen 20 uur geleden

Gisteravond tijdens de wekelijkse examen/kata training werden Sanne Simons en Dave Bleser naar voren geroepen. Als verassing was de wethouder van de Gemeente Beesel Anouk Huijs helemaal naar Steyl gekomen, om beide judoka’s in het zonnetje🌞🌞 te zetten voor hun NK kata prestatie van afgelopen april. Beiden werden met hun

Judo kintsugi is feeling grateful in North Brabant.

1 week 1 dag geleden

Gisteren namen 4 judoka’s van onze vereniging deel aan het goed bezette, internationale, Houvast toernooi in Mierlo. In de ochtend namen de meiden het voortouw. Suze had een poule met 5 tegenstanders en na 2 winstpartijen en 3 verliespartijen greep zijn net naast de 3e plaats. Andra en Lia zaten

Foto’s

Volg onze socials